Behaag je tuin

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt.  Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou. Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant.  Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier.  Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook volop van de bloesems en het fruit. De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. 

AANBOD?Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosrandenJe kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje.  De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin.

Hoogstamfruitbomen Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken:  appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgenEen Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen.  Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

WilgenhutMet bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je hiervoor te werk gaat.

 

Bekijk het filmpje hier. 

 

BESTELLEN?Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je vanaf augustus op www.behaagjetuin.be. Ook de gemeentelijke milieudienst kan je wegwijs maken. Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2018 op www.behaagjetuin.be. Het bestelde plantgoed haal je af op het gemeentelijk verdeelpunt op zaterdag 8 december 2018. Wens je ondersteuning en advies, dan kan je inschrijven voor een persoonlijk adviesmoment op maandag 8 oktober vanaf 15 u. in Vilvoorde. Je kan hier concrete vragen stellen m.b.t. je bestelling en de aanplanting in je tuin. Maak vooraf een afspraak via haagplantactie@brabantsekouters.be.  MEER INFO?Regionaal Landschap Brabantse Kouters Tel. 02 253 43 04 E-mail: haagplantactie@brabantsekouters.be

Copyright Gemeente Kapelle-op-den-bos | Marktplein 29, 1880 Kapelle-op-den-bos | T. 015 71 32 71 | F. 015 71 37 25 | E. info@kapelle-op-den-bos.be