Brandweerzone Vlaams-Brabant West schenkt 3 stripverhalen aan bib Kapelle-op-den-Bos

De brandweerzone Vlaams-Brabant West schenkt 3 exemplaren van het stripverhaal “De familie Burnout bakt het bruin” aan elke gemeentelijke bibliotheek gelegen in de brandweerzone Vlaams-Brabant West. 
Het betreft een actie die kadert in het project “Brandveilig leven”, een samenwerking met onze partners Oscare.be en de Hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost.
De stripfiguren Bob en Bea Burnout en hun kinderen Bruno en Brenda zijn behoorlijk laks en hebben niet het minste besef van de gevaren van brand.  Gelukkig krijgen ze goede raad en tips van brandweervrouw An en brandweerman Dries.
Telkens wordt een kort verhaaltje gecombineerd met bijhorend nuttig advies: hoe voorkom ik brand, hoe evacueren (een vluchtplan voor je eigen huis), wanneer en hoe bel ik het noodnummer 112, wat doe ik met brandwonden, het belang van rookmelders, veilig barbecueën, enz.  Als kers op de taart is er een brandend actuele quiz om de nieuw opgedane kennis uit te testen.
Kortom, een leuke strip met interessante weetjes die jongeren sensibiliseert om brandveilig om te springen met allerlei dagdagelijkse voorwerpen, toestellen en situaties en mee te bouwen aan een brandveilige thuis en een brandveilig leven.

Copyright Gemeente Kapelle-op-den-bos | Marktplein 29, 1880 Kapelle-op-den-bos | T. 015 71 32 71 | F. 015 71 37 25 | E. info@kapelle-op-den-bos.be