Geboorte

De aangifte van de geboorte van een kind moet worden aangegeven bij de burgerlijke stand in de gemeente waar de geboorte plaatsvond. Dit dient te gebeuren uiterlijk de vijftiende dag na de geboorte door de moeder of de vader of allebei. De gemeente van aangifte van de geboorte neemt contact op met de gemeente van woonplaats teneinde de administratie tot een goed te brengen.

Kapelle-op-den-Bos viert samen met de ouders de geboorte van een kind.

Op het moment dat inwoners van Kapelle-op-den-Bos een geboorte komen melden op onze diensten wordt er een identiteitskaart voor een kind dat jonger is dan 12 jaar meegegeven én kent het gemeentebestuur een premie toe aan de moeder.

De gemeente Kapelle-op-den-Bos maakt daarmee niet alleen een gezin gelukkig, maar ook kinderen over de hele wereld die niet altijd toegang krijgen tot basisrechten zoals voeding, medische verzorging of onderwijs. De opbrengst van de CD’s die het gemeentebestuur aankoopt gaat namelijk integraal naar UNICEF. Deze organisatie zal de opbrengst besteden aan vaccinaties voor kinderen elders in de wereld.

Zo helpen we samen gelijke kansen te bevorderen.

Copyright Gemeente Kapelle-op-den-bos | Marktplein 29, 1880 Kapelle-op-den-bos | T. 015 71 32 71 | F. 015 71 37 25 | E. info@kapelle-op-den-bos.be